نحوه پیداکردن کار در کانادا
پیدا کردن کار در کانادا یک چالش برای مهاجران است. کانادا کشوری پیشرفته در تکنولوژی است. از این رو افرادی را که در زمینههای مختلف شغلی مانند مهندسی، پزشکی، مدیریت و غیره دارای مهارت باشند اجازه ورود به این کشور و وارد بازار کار در کانادا میکند.
شغل مهندسی در این کشور بسیار پردرخواست بوده و اکثر ایرانیان در شاخههای مختلف مهندسی به کار مشغول هستند. البته در سایر شغل ها نیز از سوی ایرانیان درخواست و اشتغال در کانادا وجود دارد. که هر کدام به نوبه خود موقعیت های خوبی برای کار در کانادا به شمار میروند. مهم ترین استان این کشور از لحاظ بازار کار و اقتصاد استان انتاریو میباشد. که شهر های تورنتو و اوتاوا در آن قرار گرفته اند. بیش از ۶ میلیون فرانسوی در کانادا زندگی میکنند. که اکثر آنها در استان کبک اقامت دارند.
بازار کار کانادا را بشناسید:
قبل جستجو کار در کانادا باید در خصوص بازار کار کانادا در مورد رشته خود اطلاعات لازم را کسب نمایید. و در مورد موارد ذیل بررسی نمایید:
- میانگین درآمد شغل من در کانادا چقدر است؟
- حقوق قانونی من در زمان کار چیست؟ بخشی از این قوانین عبارتند از:
- همه کاناداییها باید از حداقل درامد برخوردار باشند.
- باید در کانادا شامل مرخصی ماهانه قرار گیرید.
- همه افراد باید از خدمات بیمه درمان برخوردار باشند.
مراحل یافتن کار در کانادا:
- تقویت زبان
- تهیه (cover letter )(یا انگیزه نامه، نامه ای یک صفحه ای به شخص یا سازمانی که پیشنهاد شغلی داده اند میباشد. یک کاور لتر خوب باید بخوبی معرف شما برای شغل درخواستی باشد تا در سازمان یا شخصی که پیشنهاد شغلی داده ایجاد انگیزه نماید و رزومه شما را مطالعه نماید.)
- تهیه رزومه ( Resume )
- مراجعه به مراکزی نظیر YMCA و مشورت با آنها
- بررسی سایتهای اینترنتی کاریابی کانادا و ارسال رزومه
- بررسی روزنامه و ارسال رزومه
- مراجعه مستقیم به سایت سازمانها و تکمیل فرم درخواست شغل
- بررسی نشریات فارسی زبان و تماس تلفنی با استخدام کننده
- شرکت در مصاحبه شغلی در صورت دعوت
- دورههای آشنایی با اصول کاریابی یاMentoring (در این مورد شخص ماهر و با تجربه به شخصی که تجربه و اطلاعات لازم را ندارد کمک مینماید تا مهارتها و تجربههای لازم را کسب نماید)
10 سایت کاریابی در کانادا
استفاده از سایتهای کاریابی به خصوص زمانی که حضور فیزیکی در کشور یا شهر مورد نظر ندارید. و قصد مهاجرت به آنجا را دارید گزینه بسیار خوبی است. اما این روش دارای ابعاد مثبت و منفی است. برای مثال جنبه مثبت آن این است که با طیف گسترده ای از کارفرمایان آشنا خواهید شد. و جنبه منفی این موضوع دریافت کردن تعداد زیادی پیشنهاد شغلی یا Job Offer است. و گاهی افزایش این تعداد منجر به سر در گمی شده و گاهی افراد تصور میکنند که با رد کردن یک پیشنهاد کاری خوب، پیشنهاد شغلی بهتری در انتظار آنها است. اما فرصت خوب خود را نیز از دست میدهند.
از سایتهای معروف در زمینه کاریابی در کانادا و پیدا کردن شغل در کاناد ا میتوان به موارد ذیل اشاره نمود:
- وب سایت رابرت هالف (Robert Half)
- وب سایت careerbuilder))
- وب سایت (Eluta)
- وب سایت indeed))
- وب سایت (Jobboom)
- وب سایت لینکدین (linkedin)
- وب سایت (Glassdoor)
- وب سایت (Monster)
- وب سایت (Simply Hired)
- وب سایت (Workopolis)
تقویت زبان انگلیسی جهت کاریابی در کانادا:
کار در کانادا و سایر کشورهای غربی نیازمند تسلط به زبان دارد. دانش بالای زبان بزرگترین اعتماد به نفس را به شما میدهد. و اولین کاربرد زبان در یافتن شغل مناسب است. اینکه برای مثال چنانچه برای شغلی که با ارباب رجوع طرف است درخواست کنید. آنقدر اعتماد بنفس دارید که نماینده شرکت مذکور بشوید؟ یا اینکه آیا میتوانید در جلسات داخلی شرکت و در حضور مسئولین اظهار نظر کنید؟ و سایر موارد…
سابقه کار و پیدا نمودن شغل در کانادا
در کانادا نمایشگاههای مختلفی برپا میشود. چنانچه بتوانید به صورت داوطلبانه در این نمایشگاهها شرکت نمایید و جزء سابقه کار خود بیاورید بسیار تأثیرگذار خواهد بود. همچنین برخی از شرکتها داوطلب میگیرند. و داوطلبان بدون دریافت هزینه یا با هزینه بسیار کم پروژه ایی را انجام میدهند. که جزء سابقه کاری این افراد محسوب خواهد شد. جهت اخذ سابقه کار در کانادا کار داوطلبانه پیشنهادی بسیار مناسب است.
مهارتهای لازم جهت مصاحبه شغلی و پیدا نمودن شغل در کانادا:
دقت داشته باشید که در پروسه پیدا کردن کار در کانادا و جستجو کار در کانادا، مصاحبه و ارائه رزومه قوی بسیار موثر است . هر چه شما دارای مهارت کاری در حرفه ای باشید، امکان جلب نظر کارفرما بیشتر بوده و بهتر میتوانید شغل مورد نظرتان را به دست آورید.
یکی از مواردی که قبل از مصاحبه باید در نظر داشته باشید آماده نمودن خود قبل از مصاحبه است. راههای بسیاری برای تکمیل اطلاعات شما درباره کارفرمای احتمالی آینده خود وجود دارد. که از آن جمله عبارتند از بازدید وبسایت آنها، بازدید پروفایل شرکت در سایت لینکدین LinkedIn و پیدا کردن افرادی که در آنجا کار میکنند. سوالهای احتمالی مصاحبه را از قبل آماده کنید. و پاسخگویی به آنها را تمرین نمایید. آمادگی کامل داشته باشید. و با جریان صحبتها همراه شوید. برای آغاز صحبت درباره تجارب کاری خود عجله نکنید. و اجازه دهید روند صحبت همانطور که مصاحبه کننده تمایل دارد پیش برود و سایر موارد…
توانمندی های ورزشی و هنری خود را تکمیل کنید:
چنانچه در رشته های ورزشی و یا هنری تبحر دارید سعی نمایید به مرحله استادی برسید. مانند شنا و گرافیک و غیره. بهتر است نمونه کارهایتان را نیز در زمان مصاحبه شغلی به همراه داشته باشید.
نتیجه گیری:
توجه داشته باشید که پیدا کردن کار در کانادا در ابتدا مشکل است. و نیاز به صبر و جستجوی زیاد دارد. برای شما که قصد مهاجرت دارید میتوانید از ایران برای این کار اقدام کنید. تا بعد از ورود راحت تر باشید. سعی ما بر این است که روشهای این کار را برای شما تسهیل کنیم.
برای اطلاعات بیشتر در رابطه با پیدا کردن کار در کانادا با ما در تماس باشید.